A csapból is a CSOK folyik

Ingatlanok.hu // 2018.11.14
Ki emlékszik már a lakástakarékra?

A várva várt csok bővítés végre már pontos dátumhoz is köthető: december elsejével törvénybe foglaltatnak a korábban bejelentett változások.

A Magyar Közlönyben tegnap kiadott rendelet kimondja, hogy a maximálisan igényelhető hitelösszeg háromgyermekes családok esetében 15 millióra nő. A módosításnak köszönhetően a kétgyermekes családok számára is elérhetővé vált az állami támogatás, ők 10 milliós alacsony kamatozású hitelt kaphatnak.

Már a kétgyermekesek is vehetnek fel kedvezményes hitelt

Novák Katalin államtitkár nyilatkozata szerint a csokot igénylők igen jelentős hányada, 

összesen 90 százalék használja ki a kedvező kamatozású, 25 éves futamidejű hitelt.

A fogyasztóbarát hitel tulajdonságaival közel megegyezik, mivel kiszámítható, 50 ezer forint alatti törlesztőrészletet biztosít a rövidebb kamatperiódusú hitelekkel szemben.

A korábban felvetett lakásfelújítási támogatásról még nincs információnk, remélhetőleg a jövő évben találnak megoldást a lakástakarék eltörlése által keletkezett űrre.

Kifejezetten CSOK ingatlant keres? » 

Csokingatlanok.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó
Szocpol helyett CSOK
2015-ben indult útjára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amely az évek során jelentős változásokon esett át. Az új kiírás sokkal szélesebb körben biztosít lakásvásárlási lehetőséget a családoknak, mint eddig bármikor. A korábbi szocpolokat is figyelembe véve soha nem lehetett korábban ilyen nagy összegű otthonteremtési célú állami támogatáshoz jutni.
Ki pályázhat a CSOK-ra?
Az új szabályozás támogatja egyedülállók, mozaikcsaládok, együttélők és természetesen házaspárok lakáshoz jutását. Utóbbiak esetében három gyermek bevállalásával akár 10+15 milliós támogatás is elnyerhető új lakás vásárlásához. A CSOK természetesen használt lakások vásárlásához, illetve meglevő bővítéséhez, tetőtér-beépítéséhez is igényelhető.
Csokingatlanok.hu
Eladó ingatlanok, amelyek megfelelnek a 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázati feltételeinek. A folyamatosan bővülő és egyszerűen kereshető adatbázisunkban kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelő lakások és házak találhatók, az ország teljes területéről. Találja meg nálunk családja álmai otthonát!