A CSOK meghozta a kívánt eredményeket

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A CSOK hatalmas sikert aratott a magyar emberek körében. Már félmillió ember életét érinti a kormány által felkínált lehetőség.

"A CSOK beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és példa arra, hogy a gazdaságpolitikai és családtámogatási célokat jól lehet ötvözni, hiszen nemcsak az otthonteremtésben segít, de az építőipart és a gazdaságot is élénkíti a CSOK" - mondta Novák Katalin annak kapcsán, hogy átlépte a százezret a családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) támogatott családok száma.

Az államtitkár szerint a falusi CSOK újabb lendületet adhat a családok gyermekvállalásának és otthonteremtésének, hiszen felújításra is lehet majd fordítani az összeg egy részét.
"Néhány megye kiemelkedik, de összességében országosan meglehetősen arányos a CSOKigénylések megoszlása. Budapesten látni, hogy elsősorban az agglomerációban vették igénybe" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a CSOKon keresztül eddig 300 milliárd forint támogatást tudtak adni, és a kapcsolódó hitel révén további 150 milliárd forintot fordítottak otthonteremtésre. A jövő évre tervezett összeg 250 milliárd körül várható, de ez egy felülről nyitott keret, minden jogosult meg fogja kapni a CSOKot, aki igényli - hangsúlyozta az államtitkár.

A közelgő EP-választások kapcsán úgy vélte: a magyarok - és minden európai polgár - számára a saját és családjuk fizikai, egzisztenciális, lelki biztonsága a fontos. Ezért nem szabad a szőnyeg alá söpörni a migrációs fenyegetést sem.

Forrás: MTI

 

CSOK változások kezdetektől napjainkig »

CSOK ingatlant keres? Itt megtalálja »