Hogyan tegyük gyerekbiztossá a családi házat?

csaladihazak.hu // 2020.04.03
A gyermekek biztonságára mindig fontos odafigyelni, a tavasz közeledtével azonban az udvarban is érdemes megtenni az óvintézkedéseket. Mutatjuk mire figyeljen!

Gyermekbiztonság a belső terekben

A ház biztonságossá tételében az első lépés, hogy ami veszélyes a gyerekre nézve az ne legyen elérhető a számára, így érdemes az alábbiakat elpakolni a gyerek szemek elől:

  • Különféle vezetékek, kábelek,
  • gyógyszerek,
  • tisztítószerek, 
  • éles tárgyak,
  • elemek,
  • udvaron vagy garázsban szerszámok, 
  • növényvédő szerek.

A következő lépés a különféle védőeszközök beszerzése, ezeket manapság már nagyon könnyen, akár online is meg lehet vásárolni.

A nyílászárók biztonságossá tételéhez a következőket érdemes beszerezni: Csapódásgátló, speciális gyermekbiztos zár és ablaknyílás rögzítő.

Ha gyerek van a háznál, akkor fontos, hogy minden szekrény ajtó és fiók zárva legyen - ehhez már számos kifejezetten a gyermekek biztonsága érdekében készült zárat lehet kapni.

Ez esetben azonban fontos, hogy a szekrények legyenek a falhoz rögzítve, hiszen a gyerekek a zárak ellenére továbbra is próbálkozni fognak a szekrények kinyitásával, ami a ráncigálás hatására könnyen rájuk borulhat. 

A szekrényeket és minden más éles sarokkal rendelkező bútort - például asztal - érdemes sarokvédőkkel ellátni, hogy a játék hevében nehogy beverjék a fejüket.

További veszélyforrások lehetnek a konnektorok, így ezekhez kapható bedugós vagy fedeles védőket is érdemes beszerezni.

Az udvar

A kertes családi házak esetén a ház rengeteg eszközzel való bebiztosítása mellett még egy nagy falat az udvar gyerekbiztossá tétele. 

Először is fontos, hogy a különféle melléképületek - garázs, műhely - ajtajai mindig zárva legyenek, hiszen itt számos, a gyermekre veszélyes dolog lehet - szerszámok, permetező szerek, olajok, benzin stb. 

Itt is fontos, hogy az udvar kevésbé biztonságos vagy kevésbé látható helyeit lezárjuk, így mindig csak a kijelölt, biztonságos helyen tudnak játszani. Ha az udvaron medence is található, akkor ennek elkerítése a legfontosabb. 

Végezetül érdemes utánajárni található-e az udvaron olyan növény, melynek elfogyasztása mérgező lehet.

Csokingatlanok.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó
Szocpol helyett CSOK
2015-ben indult útjára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amely az évek során jelentős változásokon esett át. Az új kiírás sokkal szélesebb körben biztosít lakásvásárlási lehetőséget a családoknak, mint eddig bármikor. A korábbi szocpolokat is figyelembe véve soha nem lehetett korábban ilyen nagy összegű otthonteremtési célú állami támogatáshoz jutni.
Ki pályázhat a CSOK-ra?
Az új szabályozás támogatja egyedülállók, mozaikcsaládok, együttélők és természetesen házaspárok lakáshoz jutását. Utóbbiak esetében három gyermek bevállalásával akár 10+15 milliós támogatás is elnyerhető új lakás vásárlásához. A CSOK természetesen használt lakások vásárlásához, illetve meglevő bővítéséhez, tetőtér-beépítéséhez is igényelhető.
Csokingatlanok.hu
Eladó ingatlanok, amelyek megfelelnek a 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázati feltételeinek. A folyamatosan bővülő és egyszerűen kereshető adatbázisunkban kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelő lakások és házak találhatók, az ország teljes területéről. Találja meg nálunk családja álmai otthonát!