Duna House: a tavalyival megegyezhet az ingatlanpiac augusztusi forgalma

MTI // 2020.09.02
Országosan 11 923 ingatlan adásvétel volt az előző hónapban, ezzel az erős július után a tavalyival megegyező augusztusi forgalmat becsül a Duna House.

Közleménye szerint a szokásos nyári végi, enyhén csökkenő szezonalitást mutatja a piac, amely szinte darabszámra megegyezik a tavalyi augusztusi adatokkal.

Éves szinten 85 ezerhez közelít a becsült tranzakciók száma, amely 2019-ben ilyenkor már átlépte a 100 ezres számot. Amennyiben a járvány második hulláma nyomán nem lesznek az ingatlanközvetítői munkát nehezítő társadalmi korlátozások, várhatóan tudja tartani a tavalyi szintet az ingatlanpiac, amellyel a Duna House által év elején jelzett 130-150 ezres tranzakciós becslési sáv alsó felét elérheti - tették hozzá.

A Duna House Pénzügyek adatai alapján az ingatlanpiac után a hazai jelzáloghitelpiac is visszazárt augusztusban. A pénzügyi közvetítő vállalat adatai alapján a nyolcadik hónapban 77 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel születetett, amely a tavalyi Magyar Nemzeti Bank (MNB) által publikált 68,6 milliárd forinthoz képest 11 százalékos emelkedést jelent. Az előző, július hónap adatához képest a növekedés még jelentősebb, 16-22 százalék közötti a Duna House becslése alapján.

Forrás: MTI

Csokingatlanok.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó
Szocpol helyett CSOK
2015-ben indult útjára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amely az évek során jelentős változásokon esett át. Az új kiírás sokkal szélesebb körben biztosít lakásvásárlási lehetőséget a családoknak, mint eddig bármikor. A korábbi szocpolokat is figyelembe véve soha nem lehetett korábban ilyen nagy összegű otthonteremtési célú állami támogatáshoz jutni.
Ki pályázhat a CSOK-ra?
Az új szabályozás támogatja egyedülállók, mozaikcsaládok, együttélők és természetesen házaspárok lakáshoz jutását. Utóbbiak esetében három gyermek bevállalásával akár 10+15 milliós támogatás is elnyerhető új lakás vásárlásához. A CSOK természetesen használt lakások vásárlásához, illetve meglevő bővítéséhez, tetőtér-beépítéséhez is igényelhető.
Csokingatlanok.hu
Eladó ingatlanok, amelyek megfelelnek a 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázati feltételeinek. A folyamatosan bővülő és egyszerűen kereshető adatbázisunkban kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelő lakások és házak találhatók, az ország teljes területéről. Találja meg nálunk családja álmai otthonát!