Elfogadott fűtési módok CSOK igényléshez

csaladihazak.hu // 2020.11.18
A CSOK igénybevétele során számos területre vonatkoznak előírások, ez alól pedig a fűtési mód sem kivétel.

Az egyik legismertebb előírás az ingatlan méretére vonatkozik, mely a gyermekek számától függ. Ezzel kapcsolatban különböző feltételek vonatkoznak a használt és az új ingatlanokra. 

A fűtéssel kapcsolatban azonban nem csupán azt írják elő, hogy mely fűtés típusokat fogadják el, hanem azt is, hogy mely helyiségeknek kell fűtéssel rendelkezni. 

Hol kötelező a fűtés?

Az első válasz, ami rögtön eszünkbe juthat: a hálószoba. Ez azonban egy eléggé összetett kérdés. Ugyanis nem kötelező, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan minden hálószobájában legyen fűtés, azt azonban tudni kell, hogy ezeket a szobákat nem számolják bele a minimum négyzetméter követelménybe. 

Tehát, ha a fűtéssel nem rendelkező hálószoba nélkül is eléri az ingatlan a kívánt négyzetmétert, akkor nem fogják elutasítani a CSOK igénylést. 

Ebből a szempontból a legkritikusabb pont a fürdőszoba, itt ugyanis kötelező a fűtés. Hiába felel meg minden előírásnak az ingatlan, ha a fürdőszobában nincs fűtés, akkor az igénylést el fogják utasítani. 

CSOK előírás: beépített fűtés

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybevételéhez kizárólag a beépített fűtés típusokat fogadják el, ezek a következők lehetnek: 

  • falra szerelt fűtőpanel,
  • falra szerelt infrapanel,
  • fali hősugárzó,
  • központi fűtés (radiátor, padló-, fal-, vagy mennyezet fűtéssel),
  • fűtéscső,
  • csőregiszter
  • falra szerelt hűtő-fűtő klíma.

Mi a helyzet a falusi CSOK-kal? 

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény preferált kistelepülésekre vonatkozó előírásai szerint a támogatás összegének maximum 50%-a használható fel az ingatlan megvásárlására, a fennmaradó részt korszerűsítésre vagy bővítésre kell fordítani. 

Éppen emiatt a falusi CSOK igényléséhez nem feltétel, hogy az ingatlan rendelkezzen a fűtési előírásokkal, de a korszerűsítés során ki kell alakítani a központi fűtést. 

Csokingatlanok.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó
Szocpol helyett CSOK
2015-ben indult útjára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amely az évek során jelentős változásokon esett át. Az új kiírás sokkal szélesebb körben biztosít lakásvásárlási lehetőséget a családoknak, mint eddig bármikor. A korábbi szocpolokat is figyelembe véve soha nem lehetett korábban ilyen nagy összegű otthonteremtési célú állami támogatáshoz jutni.
Ki pályázhat a CSOK-ra?
Az új szabályozás támogatja egyedülállók, mozaikcsaládok, együttélők és természetesen házaspárok lakáshoz jutását. Utóbbiak esetében három gyermek bevállalásával akár 10+15 milliós támogatás is elnyerhető új lakás vásárlásához. A CSOK természetesen használt lakások vásárlásához, illetve meglevő bővítéséhez, tetőtér-beépítéséhez is igényelhető.
Csokingatlanok.hu
Eladó ingatlanok, amelyek megfelelnek a 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázati feltételeinek. A folyamatosan bővülő és egyszerűen kereshető adatbázisunkban kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelő lakások és házak találhatók, az ország teljes területéről. Találja meg nálunk családja álmai otthonát!