Eladó családi ház Törökbálint 581 000 000 Ft

Leírás

ANTIK VILLAÉPÜLET eladó Törökbálint csendes részén!

2669 nm-es ŐSFÁS PARK felső részén elhelyezkedő villát 1895-ben építette Walla József mozaik és cementárú gyáros családja részére. A villaépület színes üvegablakai Walla József veje, a méltán világhírű Róth Miksa alkotásai. Kiváló befektetés, egyedülálló életérzést biztosító örök érték! Az épület a park felső részén helyezkedik el, távolabb az amúgy csendes kis utcától.

A Walla-kastélynak is nevezett épület eklektikus stílusú, döntően neo-reneszánsz stílusjegyekkel. Értékét növeli, hogy gyakorlatilag megmaradt eredetileg tervezett állapotában, statikailag és szerkezetileg is kiváló!

Igen ritka, hogy egy hasonló korú kastély épületnek, megmaradtak eredeti nyílászárói, melyek Róth Miksának, korának legnagyobb üvegfestmény készítő művészének műhelyéből származnak.

Eredetiségét bizonyítja, hogy Róth Miksa felesége Walla Jozefa, az építtető, Walla József lánya. Az épület alsó szintje, eredetileg a kiszolgáló szintnek felel meg, de teljes körűen megfelelő bármilyen mai funkcióra is.

A lakószint impozáns bejárata klasszikus fogadó tér, melyből szemből nyílik a szalon. A fogadóhelyiség ablakai a már említett Róth Miksa által készített, szecessziós ornamentikát tükröző ablakok, melyek szinte életre kelnek a kinti fénytől. A lakószobák, konyha és fürdőszoba is ebből a helyiségből nyílik, illetve impozáns falépcsőn lehet felmenni a kastély korhű, nagy belmagasságú manzárdjára.

Itt további három nagyméretű helyiség van kialakítva, amely igény szerint alakítható, igény esetén beépítési-megvalósítási terveket is tudunk biztosítani.

Visszatérve a szalonba, csodás látvány nyílik a parkra, melyben az eredeti szobor is megtalálható. A szalonból nyílik a három oldalról zárt terasz, melyen akár hidegebb időben is kellemes tartózkodni.

Egyik oldalát végig Róth Miksa féle üvegfestmény ablakok díszítik. A kastély különlegessége az örök, tradicionális értékrendet tükröző hangulata.

Egyedülálló lehetőség ez, mely Budapestnek szinte a határában található, 15 perces autóúttal a budai Belváros is könnyen elérhető.

Az épület kiszolgáló szintje is lehet lakótér (korábban is az volt) illetve borospince is található alatta.

Többféle funkcióra alkalmas épület, de leginkább azoknak ajánljuk, akik a hagyományos XIX. századi arisztokrata enteriőrben szeretnének élni.

Az ingatlan tulajdoni lapon bejegyzett műemlék, tehermentes. Rugalmasan tudjuk mutatni az ingatlant, előzetes regisztráció alapján!

Kínálati ár: 1,5 millió Euro, vagy annak megfelelő Forint.


Tekintse meg az ingatlanról készült videós bemutatónkat: .....

Családi ház részletei

Ár: 581 000 000 Ft
Méret: 360 négyzetméter
Azonosító: 11266058
Erkély mérete: 20.00 négyzetméter
Telek: 2670 négyzetméter
Ingatlan állapota: Kitűnő
Jelleg: családi ház
Építőanyag: Tégla
Fűtés jellege: Cirkó
Fűtés módja: Gáz
Komfort fokozat: Dupla komfort
Szintek száma: 2 szint
Bútorozott: Nem bútorozott
Egész szobák: 5
Fél szobák: 5

Egyéb jellemzők

  • Csatorna
  • Pince

Így keressen CSOK ingatlant négy egyszerű lépésben. Csupán 2 perc, kötelezettségek nélkül!

Szűkítse a CSOK ingatlanok
listáját
Válassza ki a megfelelő
CSOK ingatlant
Írjon a hirdetőnek
Várjon a visszahívásra