A falusi CSOK-ra sem kell már sokat várni

Családiházak.hu // 2019.02.22
Az előző hét nagy eseményei mellett nem feledkezhetünk meg a tavaly nyáron beígért falusi csokról sem.

Gulyás Gergő miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján bővebb tájékoztatást adott az akár júliustól igényelhető falusi csok részleteiről.

A program összesen 2031 települést fog érinteni. A hagyományos csok szabályai itt is érvényesek, a különbség csupán, hogy az igényelt összeg használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is felhasználható.

Az 5000 lélekszám alatti településekre érvényes a falusi csok

A résztvevő településeken a lakosság lélekszáma 2003 óta folyamatosan csökken, a programmal ezt a folyamatot szeretnék orvosolni a törvényalkotók.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy lehetőleg már júliustól, de legkésőbb szeptembertől igényelhető a falusi csok.

De hogy miért érdemes igénybe venne a falusi csokot? Ha rákeres oldalunkon egy-két vidéki kisváros hirdetéseire, észreveheti, hogy a nagyvárosi ingatlanárak töredékéért vásárolhat szinte vadiúj, modern, nagy telekkel rendelkező családi házat. Persze számos érv is szól a vidéki lakhatás ellen, az viszont nem vonható kétségbe, hogy a támogatást igénybe véve csupán néhány millióból vásárolhat-építhet családi házat - néhány gyerekért cserébe.

Csokingatlanok.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó
Szocpol helyett CSOK
2015-ben indult útjára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amely az évek során jelentős változásokon esett át. Az új kiírás sokkal szélesebb körben biztosít lakásvásárlási lehetőséget a családoknak, mint eddig bármikor. A korábbi szocpolokat is figyelembe véve soha nem lehetett korábban ilyen nagy összegű otthonteremtési célú állami támogatáshoz jutni.
Ki pályázhat a CSOK-ra?
Az új szabályozás támogatja egyedülállók, mozaikcsaládok, együttélők és természetesen házaspárok lakáshoz jutását. Utóbbiak esetében három gyermek bevállalásával akár 10+15 milliós támogatás is elnyerhető új lakás vásárlásához. A CSOK természetesen használt lakások vásárlásához, illetve meglevő bővítéséhez, tetőtér-beépítéséhez is igényelhető.
Csokingatlanok.hu
Eladó ingatlanok, amelyek megfelelnek a 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázati feltételeinek. A folyamatosan bővülő és egyszerűen kereshető adatbázisunkban kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelő lakások és házak találhatók, az ország teljes területéről. Találja meg nálunk családja álmai otthonát!