Egyszerűbb lesz a CSOK-igénylés

ingatlanok.hu // 2020.06.03
Könnyítéseket vezetnek be a babaváró támogatás, a CSOK és a jelzáloghitel-elengedés területén - jelentette be Novák Katalin.

A jelzáloghitel-elengedés, a CSOK és babaváró támogatás igénylése egyszerűbbé válik, ezáltal az igénylők köre is bővül - derül ki a Magyar Közlöny pénteken megjelent számából.

Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára jelentette be a változásokat:

  • A mozaik családok esetében eltörlik az első házasság követelményét.
  • A diplomás GYED időszaka is beleszámít a TB-jogviszonyba.
  • A külföldről hazatérő magyarok esetében a 180 napos TB-jogviszony követelményt 90 napra csökkentik.
  • Megözvegyülés esetén, akkor is jár a kamattámogatás, ha öt éven belül nem született meg a tervezett gyermek. 
  • Ikergyermekek születése esetén a törlesztés szüneteltetése 3+2 év. 
  • A jelzáloghitel csökkentés, akkor is igénybe vehető, ha az ingatlan csak az egyik szülő nevén van.

Novák Katalin továbbá arról is beszámolt, hogy az Egyesült Királyságból hazaérkezőknek eddig problémát jelentett a TB-jogviszony igazolása, így az ő esetükben a jövőben bevezetnek egy méltányossági eljárást.

Csokingatlanok.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó
Szocpol helyett CSOK
2015-ben indult útjára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amely az évek során jelentős változásokon esett át. Az új kiírás sokkal szélesebb körben biztosít lakásvásárlási lehetőséget a családoknak, mint eddig bármikor. A korábbi szocpolokat is figyelembe véve soha nem lehetett korábban ilyen nagy összegű otthonteremtési célú állami támogatáshoz jutni.
Ki pályázhat a CSOK-ra?
Az új szabályozás támogatja egyedülállók, mozaikcsaládok, együttélők és természetesen házaspárok lakáshoz jutását. Utóbbiak esetében három gyermek bevállalásával akár 10+15 milliós támogatás is elnyerhető új lakás vásárlásához. A CSOK természetesen használt lakások vásárlásához, illetve meglevő bővítéséhez, tetőtér-beépítéséhez is igényelhető.
Csokingatlanok.hu
Eladó ingatlanok, amelyek megfelelnek a 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázati feltételeinek. A folyamatosan bővülő és egyszerűen kereshető adatbázisunkban kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelő lakások és házak találhatók, az ország teljes területéről. Találja meg nálunk családja álmai otthonát!